ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΡΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2007

ΕΡΤ ΨΗΦΙΑΚΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η ψηφιακή εκπομπή του Τηλεοπτικού σήματος, είναι ένα αναγκαίο και καθοριστικό εγχείρημα για την ΕΡΤ.
Με την “ΨΗΦΙΑΚΗ”, η ΕΡΤ, αφενός τεχνολογικά βρίσκεται στην πρωτοπορία και αφετέρου της δίνεται η δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και την δυναμική της στο Τηλεοπτικό γίγνεσθαι.
Εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση προχωρά στην οργάνωση της “ΨΗΦΙΑΚΗΣ”, και βρίσκεται σε διάλογο με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Η ελλιπής πληροφόρηση και η γενικότερη στάση έχει αφήσει αναπάντητες πολλές ερωτήσεις και απορίες.

Γνωρίζοντας όλοι τι συνέβη στην περίπτωση ΟΤΕ και της θυγατρικής του COSMOTE, είναι εύλογη η ανησυχία του προσωπικού της ΕΡΤ για το μέλλον της “ΨΗΦΙΑΚΗΣ” και τις επιπτώσεις θα έχει στην ΕΡΤ.

Γι αυτό το λόγο η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θέτει τις εξής ερωτήσεις :

v Έχει μετασχηματιστεί ή δημιουργηθεί θυγατρική εταιρία με δραστηριότητα την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και τα new media ;
v Σε αυτή θα ισχύει ο Γ.Κ.Π. της ΕΡΤ ;
v Πώς και με ποιες διαδικασίες θα στελεχωθεί ;
v Μήπως ήδη άτυπα στελεχώνεται και με τι μισθούς ;
v Ποιοι και με ποιες διαδικασίες αποφασίζουν για το πρόγραμμα το κόστος του και την ανάθεσή του;
v Θα έχει δικό της παραγωγικό μηχανισμό απαξιώνοντας τον ήδη υπάρχοντα της μητρικής ;
v Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να μην κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας;
v Της έχει ήδη μεταβιβαστεί μέρος της περιούσιας της ΕΡΤ;
v Με ποιο τρόπο θα στελεχωθεί το Δ.Σ. της θυγατρικής και σε ποιο βαθμό θα ελέγχεται από την μητρική ;
v Η θυγατρική θα έχει την δυνατότητα δημιουργίας και άλλης θυγατρικής με τρίτο πρόσωπο; Και αν ναι πως εξασφαλίζεται η περιούσια της ΕΡΤ;
v Η ψηφιακή εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΤ1 της ΝΕΤ και της ΕΤ3 από ποια εταιρία θα γίνεται; Την ΕΡΤ ή την θυγατρική της;

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θεωρεί ότι οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι αποφασιστικές για το μέλλον της ΕΡΤ.
Καλεί την ΠΟΣΠΕΡΤ πάρει ξεκάθαρες, αποφασιστικές θέσεις και να οργανώσει συγκεντρώσεις με στόχο την ενημέρωση του προσωπικού και την λήψη αποφάσεων.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θεωρεί ότι η “ΨΗΦΙΑΚΗ” είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΡΤ και πρέπει να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας Γενικής Διεύθυνσης.
Πιστεύει ότι είναι το κρισιμότερο θέμα και ζητά να γίνει έκτακτο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ για να αποφασιστεί η δράση της και η μεθόδευσή της.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"