ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΡΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

Όταν θα γίνει το θεσμικό πλαίσιο, θα συστα­θεί εταιρεία, η οποία θα είναι θυγατρι­κή της ΕΡΤ και όχι ανεξάρτητη από αυ­τήν

Γιγαντιαία επένδυση της ΕΡΤ και μήνυμα στους «γρήγορους»
Ψηφιακό 13άρι (σε εκατ. ευρώ)

Οι εξελίξεις στα ψηφιακά προγράμ­ματα της ΕΡΤ ήταν το Θέμα εκδήλωσης πού πραγματοποιήθηκε στο Πλανητάριο παρουσία τον υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύ­νοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Χρήστο Πανα­γόπουλο, το επόμενο διάστημα η ΕΡΤ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει επένδυση δε­κατριών εκατομμυρίων ευρώ στην ψη­φιακή τηλεόραση με στόχο να αγορα­στούν νέα συστήματα, να δημιουργηθούν νέα στούντιο και να αγοραστούν νέα μηχανήματα, πού θα μπορούν να παράγουν ψηφιακά προγράμματα. Επίσης, Θα γί­νει επένδύση στους πομπούς, ώστε όλοι οι έλληνες να μπορούν να παρακολου­θούν τα προγράμματα τής ψηφιακής ΕΡΤ.
Ο Χρ. Παναγόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το νομικό κα­θεστώς της εταιρείας της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ανέφερε ότι το ψη­φιακό πρόγραμμα έχει ήδη έναν κωδι­κό στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ και ν- πάρχει γι' αυτό ειδικό κονδύλι. Όταν θα γίνει το θεσμικό πλαίσιο, θα συστα­θεί εταιρεία, η οποία θα είναι θυγατρι­κή της ΕΡΤ και όχι ανεξάρτητη από αυ­τήν, πάντοτε στο πλαίσιο τον Δημοσίου.
Από την πλευρά τον ο Γιώργος Χουλιάρας, διευθυντής προγράμματος της ΕΡΤ Α.Ε., ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκι­νήσουν και τρίλεπτα δελτία ειδήσεων (τρία την ημέρα) στα ελληνικά με σκοπό αργότερα να προστεθούν τρίλεπτα δελ­τία ειδήσεων και στα αγγλικά.
Στον εισαγγελέα
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο θ. Ρουσόπουλος έστειλε και ένα ηχηρό μή­νύμα με... πολλούς αποδέκτες.
'Οπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν θα ε­πιτρέψω σε καμία περίπτωση να γίνει ξα­νά ό,τι έγινε με την αναλογική τηλεόραση παλαιότερα. Όποιος ιδιώτης δραστηριο­ποιηθεί πριν από τη θέσπιση τον θεσμι­κού πλαισίου, θα τον στείλω στον εισαγ­γελέα».
Ωστόσο ο υπ. Επικρατείας δεν έδωσε απάντηση σχετικά με το πότε θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επίγεια ψηφιακή, το οποίο θα περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις, για τη συγκέντρωση και τις αδειοδοτήσεις στα ΜΜΕ.
Ακόμη, οι κύριοι Ρουσόπουλος και Χουλιάρας δεν απάντησαν στο τι γίνεται με όλους αυτούς που αναμεταδίδουν την Ψηφιακή ΕΡΤ, είτε αναλογικά είτε ψη­φιακά, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, ούτε τι θα γίνει με τους ιδιώτες που είναι έτοιμοι να γυρίσουν μία από τις αναλογι­κές συχνότητες που έχουν σε ψηφιακή εκπομπή.



Το ΠΟΝΤΙΚΙ
Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"